copii si piatra la rinichi tratament naturist – indicatii


Piatra la rinichi la copii   

 

Majoritatea oamenilor care fac pietre la rinichi au o predispoziţie genetică pentru această suferinţă. Însă la aceasta se adaugă de obicei şi alte cauze. Multă vreme s-a crezut că alimentaţia bogată în calciu se află la originea formării calculilor. Urologii americani de la Facultatea de Medicină a Universităţii „Wisconsin” au contrazis însă această teorie după un experiment în care au administrat suplimente cu calciu, respectiv lactate în cantitate mare, unor persoane cu predispoziţie la calculi.

În urma testului, voluntarii nu au făcut pietre la rinichi şi, mai mult, con­centraţia de oxalaţi de calciu din urină a scăzut. „Acest studiu a răsturnat recomandările noastre cu privire la evitarea alimentelor cu calciu de către  persoanele cu predispoziţie la calculi”, spune Kristina Penniston, unul dintre cercetători. Alte studii au arătat că dieta săracă în acest mineral este chiar un factor de risc pentru calculi. Cea mai sănătoasă opţiune este să ne asigurăm un aport moderat de calciu.

Şi copiii pot face pietre

Studiile internaţionale au semnalat un fenomen alarmant: tot mai mulţi copii fac pietre la rinichi. În spitalele din SUA, numărul copiilor diagnosticaţi cu calculi renali a crescut de cinci ori în ultimii zece ani. În România, nu există statistici de acest fel, însă tendinţa pare a fi globală.

Specialiştii susţin că de vină pentru acest fenomen sunt alimentele fast-food, cele procesate şi semipreparatele pe care le mănâncă tot mai des cei mici şi care conţin prea multă sare. „Problema cu aceşti calculi este că ei nu apar doar o dată în viaţă. Riscul de a dezvolta o altă piatră la rinichi ulterior este mare”, spune profesorul pediatru specializat în nefrologie Dawn Milliner, de la Clinica „Mayo” din SUA.

APARATUL URINAR LA COPII

Aparatul urinar al copilului, asemeni tuturor aparatelor din organismul său, este supus unor transformări şi modelări legate de procesul general de creştere şi dezvoltare.

RINICHIUL

In viaţa intrauterină rinichii au o structură lobulară, care se menţine şi la vîrsta de sugar, dispărînd treptat pînă la 3 ani, cînd au o suprafaţă netedă.

Topografic, rinichii sînt situaţi cu atît mai jos cu cit copilul este mai mic, dar treptat, odată cu creşterea, ajung să ocupe locul unde sînt situaţi la adult. Astfel, la nou-născut, polul inferior se află sub creasta iliacă, la 1 an polul inferior se află în dreptul crestei iliace, după 2 ani este situat deasupra ei, iar la copilul mare şi la adult se găseşte în dreptul vertebrelor Tu—T12 şi Lt—L?. Rinichii sînt menţinuţi în această poziţie datorită pediculului vascular, peritoneului parietal şi fasciei perirenale.

Forma rinichilor este a unei boabe de fasole cu o faţă anterioară, una posterioară, doi poli, cu o margine externă convexă şi alta internă concavă, pe care prezintă o deschidere denumită sinus renal, care este locul de intrare a vaselor şi nervilor şi de ieşire a căilor excretoare.

Lungimea rinichilor variază cu vîrsta, la nou-născut diametrul longitudinal este de 4—4,5 cm iar diametrul transversal de 2,3—2,7 cm, pe cînd la copilul mare diametrul longitudinal este de 11 cm iar cel transversal de 5 cm.

Greutatea rinichilor este supusă unei creşteri progresive, proporţional cu vîrsta. Dacă se raportează greutatea rinichilor la greutatea corporală a copilului, rezultă valori mai mari ca la adulţi.

Astfel:

— la nou-născut (G -3 000 g) rinichiul cîntăreşte 11—12 g (raport 1/261);

— la 12 luni (G-9 000 g) rinichiul cîntăreşte 36—37 g (raport 1/269);

— la 15 ani (G-37 kg) rinichiul cîntăreşte 105—120 g (raport 1/320).

Rolul apei in formarea pietrelor

În topul cauzelor care duc la formarea calculilor renali, specialiştii pun aportul insuficient de lichide. În mod normal, urina conţine anumite substanţe care împiedică acumularea cristalelor în rinichi. Însă dacă nu bem lichide pe cât de mult ar trebui, nu producem suficientă urină pentru a preveni apariţia calculilor. S-a mai observat că persoanele care locuiesc în zone calde au o predispoziţie la calculi renali, pentru că elimină mai multă apă prin transpiraţie şi produc mai puţină urină, deci mai concentrată în mineralele care favorizează calculii.

Ştiai că…

… aproximativ 10 la sută din oameni fac, de-a lungul vieţii, pietre la rinichi de dimensiuni mai mari sau mai mici?

… de trei ori mai mulţi bărbaţi decât femei dezvoltă pietre la rinichi?

… suplimentele de vitamina C în exces pot favoriza formarea calculilor? Acestea determină o creştere a nivelului de oxalaţi în urină. Prezenţa calculilor la nivelul tractului urinar devine simptomatică atunci când aceştia blochează parţial sau complet calea urinară. Migrarea unui calcul din rinichi până la vezica urinară presupune străbaterea unui conduct lung (ureterul) de aproximativ 24-28 cm şi gros de aproximativ 8-9 mm.

În funcţie de dimensiunile pietrei, ea poate străbate facil sau, din contră, dificil ureterul. În cea de-a doua situaţie, poate provoca mici sângerări în urină, durere, uneori greaţă şi vomă sau se poate bloca la nivelul acestuia, necesitând intervenţia urologului.

Blocarea completă a unui rinichi, situaţie numită „blocaj renal”, poate duce, în timp, la pierderea completă a funcţiei acestuia sau, şi mai grav, la infectarea urinei care stagnează. Infecţia se poate răspândi în organism şi poate duce la septicemie. Fără o intervenţie rapidă, ea poate fi fatală.

Cauze

Sedentarismul poate creşte nivelul calciului urinar, favorizând astfel calculii.

Metode prin care poţi scăpa de pietre Apa este utilă atât pentru a preveni formarea

pietrelor, cât şi pentru a le elimina 

Calculii renali dau simptome doar atunci când se desprind din rinichi şi încep să se deplaseze prin tractul urinar. Abia cu această ocazie sunt depistaţi. Durerea pe care o provoacă, numită colică renală, este atât de puternică, încât a fost comparată cu cea din timpul naşterii.

Ea debutează în spate sau pe laterală, chiar sub ultimele coaste şi este confundată frecvent cu lombosciatica. Apoi, când piatra părăseşte rinichiul şi coboară prin ureter, durerea iradiază spre zona abdominală inferioară şi spre organele genitale.

Când trebuie scoase chirurgical

Din fericire, majoritatea pietrelor mici (până la 5 mm în diametru) se elimină fără tratament, consumând o cantitate mare de lichide, de până la trei litri pe zi (cu condiţia ca persoana să nu fie hipertensivă). Consumul de lichide în cantitate mare este indicat însă doar atunci când nu există durere.

În crizele dureroase, este recomandat un consum redus, pentru că, în cantitate excesivă, lichidele pot accentua simptomele. Intervenţia chirurgicală se impune atunci când piatra care a migrat din rinichi nu se elimină după câteva zile şi durerile sunt severe, când blochează jetul urinar (dând senzaţie permanentă de urinare) şi în special când cauzează infecţii (manifestate prin febră şi frisoane).

rinichi cu piatra

Ce soluţii există

La operaţia clasică există şi alternativa laparoscopică, ce are avantajul unei convalescenţe mai scurte şi al unor cicatrice mai mici. O altă operaţie de o amploare mai mică decât cea clasică este nefrolitotomia percutanată. Ea se realizează prin introducerea în rinichi, prin spate, a unui instrument numit nefroscop, cu care se sparge şi se extrage piatra. Fără niciun fel de incizie, calculii se pot scoate cu ajutorul ureteroscopiei: piatra este extrasă prin uretră cu un aparat numit ureteroscop.

operatie la rinichi

Litotriţia, pentru pietre de maximum 2 cm

Mult mai populară decât intervenţia cu bisturiul a devenit în ultima vreme litotriţia extracorporeală. Cu ajutorul acestei proceduri, piatra poate fi spartă folosind un fascicul cu unde de şoc generat de un aparat care se află în contact cu pielea. Litotriţia nu afectează ţesuturile din jurul calculului, nu necesită internare şi nici recuperare îndelungată.

Fragmentele mici de pietre rezultate pot genera durere în timpul eliminării prin căile urinare. Ele trebuie recuperate pentru analiza compoziţiei chimice. Aparatele de ultimă generaţie nu necesită anes­tezie la efectuarea procedurii. Nu oricine poate apela însă la litotriţie. Ea este indicată doar pentru calculii cu un diametru de cel mult doi centimetri.

citoscopia

Medicamente care combat recidivele

Persoanele care au o predispoziţie pentru calculi renali şi la care modificarea dietei nu este eficientă în prevenirea recidivelor trebuie să urmeze anumite tratamente. Acestea se prescriu în funcţie de tipul de pietre pe care le-au făcut anterior.

Astfel, pentru cele din calciu sunt indicate tiazidele, citratul de potasiu sau de sodiu şi ortofosfatul, pentru cele din acid uric se prescriu citrat de potasiu şi bicarbonat de sodiu, pentru cele din cistină sunt indicate acelaşi citrat de potasiu, penicilamina, tiopronina şi captoprilul, iar pentru cele din struvit se recomandă inhibitori de urează.

_MG_2130

 

 

 

 

tratament pentru pietre la rinichi

Comanda si costuri

-Acest tratament este produs pentru CSI-Rusia de catre Esparma Arzneimittel (Germania). Același produs ca cel produs pentru CSI-Rusia se gasește în farmaciile din Germania la un preț aproape dublu exemplu: http://www.versandapotheke-allgaeu.de/product/blemaren-n-brausetabletten.297741.html ). Efectul este garantat același la ambele produse.

-Pretul tratamentului este de 160 lei+taxe de transport si contine 80 de capsule efervescente.
Se expediaza oriunde in tara prin posta romana (gratuit) sau Fan Curier ( 9 lei -în zona de acoperire).

-Puteti comanda produsul pe – tubio.ro

sau lasa-ti comanda cu datele dvs. de contact  la   tratament.rinichi@yahoo.com

-Comenzile se pot efectua si telefonic la

-Nr. de tel.0752 618 678

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în copii si pietre la rinichi, imagini pietre la rinichi, sanatate și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s