insuficienta renala – rinichi polichistic – preventie si tratament naturist


Insuficienta renala

Homeostazia – (din limba greacă, homois = aceeași, și stasis = stare) reprezintă în biologie proprietatea unui organism de a menține, în limite foarte apropiate, constantele mediului său intern. Această proprietete se asigură prin îndepărtarea din organism a produselor inutile și toxice cu ajutorul funcției excretoare a organismului. Rinichiul este cel mai important organ cu functie excretoare.

Insuficienta renală – se intalează atunci cand eliminare  toxinelor nu mai este exercitată decat intr-o masură redusă, de către rinichi. Un semnal de alarmă este urina, compusă exclusiv din apă, în timp ce toxinele raman în corp. Bolnavul se simte slabit si abatut, fară pofta de mancare,  are senzație de voma si scade în greutate. La aparitia simptomelor tipice de insuficienta renală trebuie sa mergeti de urgență la medic. In caz contrar, mai devreme sau mai tarziu, rinichii nu vor mai functiona si pot aparea complicatii foarte grave.
Insuficienta renala acută – se poate trata fară  urmări grave. O insuficientă renală cronică impune o dializa regulată sau chiar un transplant renal. De aceea, masurile de prevenție sunt foarte importante.

Cauzele apariției insuficienței renale

Insuficienta renala cronica – este asociată cu o distrugere progresivă și ireversibilă a nefronilor, care devin nefunctionali.
Nefronii sunt structuri extrem de complexe,  pot fi comparați cu cele mai complexe și mai performante statii de epurare inventate vreodata. Odata cu  varsta, organismul poate pierde un număr mai mare sau mai mic de nefroni în funcție de alimentația zilnică și stilul de viață al pacientului. Cu cat pierdem mai mulți  nefroni, cu atat capacitatea de filtrare si epurare a sangelui scade și astfel se pune în pericol buna functionare a organismului.

– Cauza principală care duce la distrugerea nefronilor este intoxicarea cronica a organismului, fapt care determina acidoza mediului intern. Acidoza conduce la degenerarea si moartea celulelor in tot organismul, iar nefronii sunt în principal vizati.  Principale cauze ale acidozei sunt:

– consumul excesiv de proteine animale (principala cauza);

– produse rafinate precum – zaharul , faina albă;

– expunerea la substanțe toxice – pesticide, erbicide, metale grele, nicotina, etc;

– excesul de – bauturi cofeinizate si acidulate (carbogazoase) sau de medicamente ;

– stresul duce la acidifierea mediului intern și la crearea de radicali liberi care au efecte distructive asupra organismului în general și mai ales a rinichiului în particular;

  Datorită fenomenului de  acidoză apar tot felul de boli la nivelul sistemului urinar: litiaze, glomerulonefrite, pielonefrite, nefropatiile vasculare, nefropatiile glomerulare, etc. și  care în timp pot duce la insuficienta renala.

Trateaza insuficienta renala cu RENOREGIM.

4 editat scris si conturat

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în imagini pietre la rinichi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s